Sponsoring en schenken

Sponsoring

Als museum moeten we ervoor zorgen dat we voldoende inkomsten genereren om het museum in stand te houden. Ook willen we graag wisselende exposities houden, zodat we interessant blijven om terug te komen. De Rijssense Musea ontvangen een subsidie van de gemeente Rijssen-Holten. Om alle activiteiten uit te kunnen voeren hebben we meer inkomsten nodig.

De Rijssense Musea zoeken graag aansluiting bij het plaatselijke bedrijfsleven. Door ons museum te sponsoren, toont uw bedrijf maatschappelijk en culturele betrokkenheid bij de stad Rijssen en haar erfgoed.
Sponsoring op maat is natuurlijk mogelijk, zowel structureel als eenmalig, bijvoorbeeld door een koppeling aan specifieke activiteiten.
Ook adverteren in ons kwartaalmagazine Havezate Kroniek behoort tot de mogelijkheden.

Meer weten: bel gerust met ons op telefoonnummer 0548-514261 of stuur een e-mail naar info@brandweermuseum.nl. In onderling overleg kunnen we veel voor elkaar betekenen.

Schenken

Particulieren en bedrijven zijn belangrijke steunpilaren van de culturele sector, in het bijzonder van musea. De overheid hecht groot belang aan dergelijk maatschappelijk draagvlak van kunst en cultuur en stimuleert die betrokkenheid met diverse fiscale faciliteiten.

Onze musea hebben een Culturele ANBI-status.  Schenken kan daardoor in veel gevallen fiscaal voordeel opleveren voor de schenker.

A. Fiscale faciliteiten voor particulieren

Klik hier voor meer informatie, voordelen en voorwaarden.

B. Fiscale faciliteiten voor bedrijven

Klik hier voor meer informatie.

C. Schenking in natura

Klik hier voor meer informatie.

Meer informatie?

Als u de Rijssense Musea een warm hart toedraagt, u ons wilt steunen met een eenmalige of periodieke schenking en meer wilt weten over de fiscale voordelen, spreken wij de mogelijkheden graag met u door in een persoonlijk gesprek. Dat doen wij ook graag als u vriend of ambassadeur van het museum wilt worden.

U kunt ons bellen op 0548-514261 of uw vraag sturen naar info@brandweermuseum.nl.
Dan nemen wij contact met u op.