Zomermuseumdagen met kinderpodcast brandweer

De zomermuseumdagen gaan op woensdag 19 juli van start op het voorterrein van kasteel de Oosterhof aan de Kasteellaan 1 in Rijssen. De toegang tot de activiteiten op het voorterrein van 11.00 tot 16.00 uur is gratis.

Het programma voor de zes zomermuseumdagen zit vol activiteiten voor jong en oud. Alle actiedagen staat het springkussen van de Brandweer Twente op het voorterrein. Er zijn nostalgische kinderspelen, maar ook is er op 19 juli ’s middags om 15.00 uur een interactieve kindervoorstelling Blussen Met Je Neus Ertussen, een vrolijke kinderpodcast over de brandweer. Ontmoet om 15.00 uur Bevelvoerders Jansen en De Vries. Lach en zing met ze mee!

Van de Hulst

Verder is er de mobiele klompenmakerij uit Enter. Kinderen kunnen sleutelhangers maken, maar ook route snijplanken laten graveren. In het kasteel en in het Koetshuis is de expositie over de bekende kinderboekenschrijver W.G. van de Hulst te zien. Er draait in het Koetshuis een tekenfilm van De Soete Suikerbol en in de kleine expositieruimte in het Koetshuis worden kinderverhalen voorgelezen. Het programma met alle attracties is te vinden op de website www.rijssensmuseum.nl.

Hart van Rijssen-Holten
13 juli 2023