Open dag Internationaal Brandweermuseum

Het Internationaal Brandweermuseum Rijssen pakt zaterdag 11 juni breed uit met een spectaculaire dag om en in het Brandweermuseum aan de Kasteellaan. Aanleiding is het 25-jarig bestaan van het Internationaal Brandweermuseum Rijssen.

Om 10.00 uur wethouders Beens en De Koe het startsein geven op het voorterrein van havezate de Oosterhof. Op de evenementenweide zal het droneteam van de Brandweer Twente een demonstratie geven vanaf half elf. Verder laat de brandweer zien hoe je een vlam in de pan kunt bestrijden en een autobrand. Ook is er een demonstratie slachtoffer-redden.

De hele dag kunnen er rondritjes worden gemaakt met de brandweerwagens: de Iveco motorspuit en de Willy’s Jeep-personeelswagen uit 1964. In het brandweermuseum draaien brandweerfilms én er is een mini-expositie over de geschiedenis van de Rijssense brandweer. Met grote inzet van de Brandweer Twente zijn er buiten diverse attracties.

Dinsdag 31 mei vertelt brandweerman en bestuurslid van het eerste uur, Arjan van Brussel, in het Radio 350-programma PlatZat over alle activiteiten op de jubileumdag.

Hart van Rijssen-Holten
29 mei 2022