Brandweer Museum

Het Brandweermuseum laat in zijn expositie in het 2e Bouwhuis op een interactieve manier zien hoe de wereld van een brandweerman/vrouw eruitziet. Bij binnenkomst wordt u meegezogen in de wereld van de brandweerman/vrouw en alle aspecten die daar bij horen. Er wordt zelfs een virtuele rit gemaakt met een brandweerauto naar het brandadres en ter plekke kunnen de spuitgasten de brand virtueel blussen.

Ook het zelf uitvoeren van een brandonderzoek behoort tot de mogelijkheden. Vooral jongeren maken op een eigentijdse wijze kennis met het veiligheidsbewustzijn en worden op speelse wijze dichter bij een wereldwijd cultuurgoed gebracht. Binnen het museum is een presentatieruimte beschikbaar voor actuele veiligheidsvraagstukken. 

Het Internationaal Brandweermuseum is niet zomaar een museum dat alleen maar zijn collectie tentoonstelt, maar een museum met een duidelijke boodschap richting veiligheidsbewustzijn, rampenbestrijding en het belang hiervan.

U bent welkom zonder reservering vooraf

Wij doen er alles aan om uw verblijf bij ons zo prettig mogelijk te laten verlopen. Gezinnen en/of huishoudens verzoeken wij vriendelijk om bij elkaar in de buurt te blijven. Op deze manier kan iedereen in alle rust genieten van onze exposities.

Groepsbezoek

U wordt vriendelijk verzocht om groepsbezoek vanaf 10 personen van tevoren te reserveren. Dat kan telefonisch via 0548 – 514 261, per mail naar info@brandweermuseum.nl of via het reserveringsformulier hieronder.

    Reserveringsformulier

    Velden met een * zijn verplicht.

    Ik ga akkoord met het verwerken van mijn gegevens voor het toesturen van e-mail nieuwsbrieven.

    U ontvangt een bevestigingsmail van ons. Pas dan is uw reservering definitief.