Brandweer Museum

Het Brandweermuseum laat in zijn expositie in het 2e Bouwhuis op een interactieve manier zien hoe de wereld van een brandweerman/vrouw eruitziet. Bij binnenkomst wordt u meegezogen in de wereld van de brandweerman/vrouw en alle aspecten die daar bij horen. Er wordt zelfs een virtuele rit gemaakt met een brandweerauto naar het brandadres en ter plekke kunnen de spuitgasten de brand virtueel blussen.

Ook het zelf uitvoeren van een brandonderzoek behoort tot de mogelijkheden. Vooral jongeren maken op een eigentijdse wijze kennis met het veiligheidsbewustzijn en worden op speelse wijze dichter bij een wereldwijd cultuurgoed gebracht. Binnen het museum is een presentatieruimte beschikbaar voor actuele veiligheidsvraagstukken. 

Het Internationaal Brandweermuseum is niet zomaar een museum dat alleen maar zijn collectie tentoonstelt, maar een museum met een duidelijke boodschap richting veiligheidsbewustzijn, rampenbestrijding en het belang hiervan.

Rijssense Musea gesloten

Helaas moeten wij onze deuren sluiten tot 3 maart 2021.
Tot die tijd zijn wij bereikbaar per mail info@rijssensmuseum.nl
of telefonisch op 0548 – 514261.

Reserveren

Wij doen er alles aan om uw verblijf bij ons zo prettig mogelijk te laten verlopen. Wij vragen daarom aan iedereen om bij binnenkomst de handen te desinfecteren en om in de musea 1,5 meter afstand te houden. Gezinnen en/of huishoudens verzoeken wij vriendelijk doch dringend om bij elkaar in de buurt te blijven. Op deze manier kan iedereen in alle rust genieten van onze exposities.

Reserveren kan telefonisch via 0548 – 514 261, per mail naar info@rijssensmuseum.nl of via het reserveringsformulier hieronder.

    Reserveringsformulier

    Velden met een * zijn verplicht.

    Ik ga akkoord met het verwerken van mijn gegevens voor het toesturen van e-mail nieuwsbrieven.

    Let op; Indien u gezondheidsklachten heeft zoals neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging verzoeken wij u vriendelijk (doch dringend!) om thuis te blijven.

    U ontvangt een bevestigingsmail van ons. Pas dan is uw reservering definitief.