Voertuigen

Onze nieuwste aanwinst is een Belgisch hulpverleningsvoertuig, roepnaam T12. Het is een reddingsauto en geen blusvoertuig. De Mercedes Benz Atego 1225 F was het eerste prototype van een ministeriële aanbesteding. De auto werd ingezet als materiaalwagen bij post Temse T12. De Atego kan ook blussen, maar alleen als het water extern aangevoerd wordt.

De T12 werd voor het eerst ingezet in 2001, en deed dienst tot 2022. De auto is helemaal origineel, zo zit er ook nog een mobilofoon in. In mei 2023 is er voor het eerst in Rijssen mee gereden. Er kunnen vijf mensen mee, vier achterin en één naast de chauffeur.

Op aanvraag of bij een speciale gelegenheid (verjaardagspartijtje, evenement etc.) kan een ritje worden gemaakt met de T12. Voor meer informatie, stuur een e-mail naar: info@brandweermuseum.nl

Van de Iveco-tankautospuit en de museale brandweerwagen uit 1964 is op 27 juni 2023 afscheid genomen. De brandweerwagen is eigenlijk een Willy Jeep FC170, die omgebouwd is tot personeel-materiaalvoertuig en heeft tot 1981 dienst gedaan.

Ook is de IFEX-3000 is nog altijd te zien in het brandweermuseum. Het bestaat uit een straalpijp die wel wat weg heeft van een mitrailleur, een watertank en een persluchttank die door de brandweermensen op de rug gedragen werd. Bij branden van een beperkte omvang kan met een minimale hoeveelheid water een brand geblust worden. 

Een andere aanwinst is de motorspuitaanhanger met een zogenaamde V-8 Ford motor uit de USA.